Een aantal beroepsgroepen kan – op aanvraag van de bedrijfsarts – bij de GGD een coronatest laten doen. Vanaf 1 juni kan iedereen zich aanmelden voor een test op het coronavirus. Op 1 juni wordt hiervoor een landelijk telefoonnummer bekend gemaakt dat zeven dagen per week bereikbaar is.

Wanneer ben je tot 1 juni welkom voor een test bij de GGD?

Je bent van harte welkom voor een test bij GGD Noord- en Oost-Gelderland, als je behoort tot een van deze doelgroepen EN duidelijk aan corona gerelateerde klachten (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) hebtKijk in het schema hoe het aanmelden en testen gaat:

Aanmelden voor een test

Aanmelden voor een test gaat via de bedrijfsarts of instellingsarts die betrokken is bij de organisatie. Wil je weten welke arts dit voor jouw organisatie doet? Vraag je leidinggevende ernaar. Heeft jouw organisatie geen arts die dit kan doen, neem dan contact op met je huisarts. 

Vanaf 1 juni kun je je aanmelden via een landelijk telefoonnummer. Dit wordt bekend gemaakt op 1 juni.

Wat gebeurt er als je je bij de arts hebt gemeld?

De arts stelt je vragen over je werk en je gezondheid. Dat doet de arts om te beoordelen of je getest kunt worden. Een van de vragen is of je ziekteverschijnselen van COVID-19 hebt. De arts bepaalt na het stellen van de vragen of je wordt aangemeld voor een testafname bij de GGD. Als je wordt aangemeld door de arts, zorgt de GGD dat je zo snel als mogelijk wordt getest in een van onze teststraten en laat aan je arts weten wat het testresultaat is. De arts neemt contact met je op om de uitslag van de test met je te bespreken.

Twijfel je of je getest moet worden? Wil je hierover overleggen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over het corona-testbeleid voor medewerkers
Kan ik ook zonder afspraak terecht?

Indien u geen afspraak heeft kunt u niet in de teststraat terecht.

Ik ben niet ziek en heb geen klachten, is testen dan nodig?

Heb je geen klachten, dan is een test niet zinvol. De test in de Drive-in is alleen zinvol voor mensen met coronagerelateerde klachten. Daarbij horende symptomen zijn koorts en luchtwegklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, kortademigheid en longontsteking.

Kan ik mij laten testen om te weten of ik corona gehad heb of niet?

De test in de Drive-in toont alleen aan of de medewerker op dit moment Corona heeft of niet. Deze test laat niet zien of je corona gehad hebt en of je antistoffen hebt opgebouwd.

Ik wil mij graag aanmelden voor een test maar ik beschik niet over een auto?

Onze testlocaties zijn zo ingericht dat onze medewerkers je veilig kunnen testen vanuit de auto. Bij voorkeur kom je alleen in de auto. Mocht je niet over een auto beschikken adviseren wij het volgende:

  1. Probeer vervoer te regelen via naasten
  2. Probeer vervoer te regelen via instelling
  3. Indien bovenstaande opties écht niet tot de mogelijkheden behoren en de testlocatie voor je dichtbij is, dan kun je met de fiets de teststraat bezoeken.
  4. Indien bovenstaande niet mogelijk is adviseren wij de afspraak te annuleren en thuis te blijven tot je 24 uur klachtenvrij bent.
Ik sta voor een afspraak ingepland maar ben inmiddels 24 uur klachtenvrij, wat moet ik doen?

Fijn dat je je weer beter voelt. Als je 24 uur klachtenvrij bent is testen niet zinvol. Je kunt via zorgmedewerkers@ggdnog.nl je geplande afspraak afzeggen. Graag onder vermelding van: naam, geboortedatum en naam van de aanvragend arts.

Ontvang ik ook uitslagen in het weekend?

Het lab waar de uitslagen worden verwerkt werken in de weekenden door. De uitslag van de test wordt getoond in CoronIT. Overleg met je aanvragend arts of je hier ook in het weekend over geïnformeerd wordt.

Mijn aanvraag is ingestuurd en ik heb nog niks gehoord.

Momenteel is het erg druk met aanmeldingen van personeel. Je kunt er vanuit gaan dat jouw aanvraag door ons in
behandeling wordt genomen en dat je zo spoedig mogelijk wordt ingepland. Daarover ontvang je van ons een e-mail met
daarin een uitnodiging. Wanneer er bij ons geen e-mailadres bekend is bellen wij je. Je hoeft een aanvraag nooit twee keer in te zenden.

Waar kan ik terecht als mijn aanvragend arts nog geen uitslag over mijn test heeft ontvangen?

24 uur na de afname van de test ontvangt de aanvragend arts de uitslag van het lab. WAnneer dit niet het geval is kan de aanvragend arts rechtstreeks met het laboratorium Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn contact opnemen.