Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

 

Roken is ongezond. Dat weet eigenlijk iedereen. Als je rookt heb je meer kans op kanker, COPD, hart- en vaatziekten, astma en vroegtijdig overlijden. Ook zorgt roken voor een slechtere conditie en het sneller verouderen van de huid. Rokers leven gemiddeld minder lang dan niet-rokers. Ook meeroken (passief roken) is slecht voor de gezondheid.

Stoppen met roken op latere leeftijd heeft zin!

Stoppen met roken heeft zin op alle leeftijden, ook al rook je al lang! Want stoppen met roken kan je veel opleveren. Je gezondheid verbetert, je hebt minder kans op ziekte en je bespaart geld. Ook geef je het goede voorbeeld aan je (klein)kinderen door niet te roken. Stoppen met roken is niet gemakkelijk, maar wel zeer de moeite waard. Wat is voor jou een belangrijke reden om te stoppen met roken?

Wil je stoppen met roken?
TIP 1: Je huisarts kan je advies geven en helpen

Kijk op deze website om te zien wat voor hulp jouw huisarts kan geven bij het stoppen met roken.

TIP 2: Kijk op www.ikstopnu.nl

Kijk op www.ikstopnu.nl voor informatie en al het aanbod (zowel individuele stoppen-met-roken begeleiding als groepstraining) bij jou in de buurt.

TIP 3: Bel de gratis Stoplijn

Op werkdagen van 9:00-17:00 uur op telefoonnummer 0800-1995, voor al je vragen over stoppen met roken.

TIP 4: Doe mee aan Stoptober

Elk jaar in oktober is ‘Stoptober’, een landelijk initiatief waarin Stoppen met roken centraal staat. Er zijn dan diverse (gratis) mogelijkheden om te stoppen met roken. Kijk op www.stoptober.nl.


Wordt hulp bij stoppen met roken vergoed?

Een stoppoging heeft meer kans van slagen als je gebruik maakt van begeleiding. Stoppen met roken begeleiding wordt door de meeste zorgverzekeraars een keer per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. De verzekering brengt meestal geen eigen risico meer in rekening. Voorwaarde is wel dat de begeleiding gedaan wordt door een erkende coach. Ook hulpmiddelen, zoals nicotinepleisters, worden dan vergoed. Kijk op deze website voor meer informatie.

Hoeveel ouderen roken er in onze regio?

In totaal rookt 7% van de 65-plussers in onze regio weleens. Naarmate de leeftijd toeneemt roken er minder mensen. Van de 65-74 jarigen rookt 9% en van de 75-plussers nog 5%. Van de senioren heeft 55% vroeger wel gerookt, maar rookt nu niet meer. En 37% van de senioren heeft nooit gerookt.

Meer informatie

  • Kijk op www.ikstopnu.nl, voor meer informatie over stoppen met roken.
  • Zoek op deze kaart naar stoppen met roken ondersteuning bij jou in de buurt. Woon je in de Achterhoek? Bekijk dan deze website voor het aanbod.
  • Wil je weten wat je kunt verwachten als je stopt met roken? Bekijk een overzicht op de website van PUUR rookvrij.
  • Bekijk de website van Stoptober – gezamenlijk stoppen met roken in oktober.