Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Slimmer GLI

SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Een verwijzing van de huisarts is nodig.

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Het programma duurt 2 jaar en bestaat uit een deelprogramma voeding, bewegen en gedragsbehoud. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Deelnemers worden begeleid naar lokaal beweegaanbod en ondersteund door terugkommomenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. De uitvoering is in handen van zorgverleners (huisartsenpraktijk, leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut/oefentherapeut) en lokale beweegprofessionals.

SLIMMER kan vergoed worden door de zorgverzekeraar
Per 1 januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat deelnemers kosteloos het SLIMMER programma kunnen volgen*. Het eigen risico van deelnemers wordt niet aangesproken. Zorgverleners kunnen SLIMMER aanbieden en de kosten declareren bij de zorgverzekeraar. De verwijzing loopt altijd via de huisarts.

*Het is mogelijk dat SLIMMER niet ingekocht wordt door de huisartsenzorggroep/verzekeraar. In dat geval kan het zijn dat slechts 75% van de kosten van het programma vergoed wordt.