Gezondheidsonderzoek Jeugd  

In oktober/november 2019 houdt GGD Noord- en Oost-Gelderland in opdracht van de gemeente voor de vijfde keer een groot onderzoek onder leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het is de eerste keer dat ook het praktijkonderwijs meedoet aan dit onderzoek. De gegevens helpen om beter beleid te maken voor het verbeteren van de gezondheid van jongeren.

Digitale vragenlijst

Voor het onderzoek vullen leerlingen op school een digitale vragenlijst in (op het voortgezet onderwijs in klas 2 en 4 en op het praktijkonderwijs in alle klassen). De vragenlijst gaat over verschillende onderwerpen, zoals de gezondheid in het algemeen, sporten en bewegen, roken en alcohol, voeding, pesten en sociale media. Na het invullen krijgt de leerling een link naar een website met betrouwbare informatie over gezondheid en leefstijl (www.jouwggd.nl).

Resultaten

De resultaten van het onderzoek worden verwerkt en teruggekoppeld naar de gemeente en de school. Deze informatie kunnen zij gebruiken om beleid te maken. Deze resultaten zijn niet te herleiden naar individuele leerlingen. Wil je de resultaten van eerdere onderzoeken bekijken? Kijk dan op de website Kompas Volksgezondheid Noord-en Oost-Gelderland.