Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Je kan een afspraak maken voor een coronavaccinatie wanneer je aan de beurt bent. De volgorde van het vaccineren wordt landelijk bepaald. Op deze pagina lees je welke groepen nu aan de beurt zijn bij de GGD en hoe je een afspraak kunt maken. 

Deze groepen zijn op dit moment aan de beurt:


Wanneer ben ik aan de beurt voor een vaccinatie?

De volgorde van het vaccineren wordt bepaald door de Rijksoverheid. Met deze online tool kan je door enkele vragen te beantwoorden erachter komen wanneer jij aan de beurt bent voor een corona vaccinatie. 

Bekijk hier meer informatie over wie er vallen onder medische hoog-risicogroepen en onder andere medische risicogroepen.Mensen uit medische risicogroepen geboren in 1961 t/m 2003

Sinds donderdag 6 mei worden mensen uit medische risicogroepen geboren in 1961 t/m 2003 uitgenodigd voor een corona vaccinatie bij de GGD. De huisarts maakt een selectie van de mensen die vanwege een medische indicatie in aanmerking komen voor een vaccinatie. Zij ontvangen de uitnodiging per post van het RIVM. De uitnodigingen worden de komende weken in fases verstuurd. Deze groep krijgt het BionTech/Pfizer-vaccin.

Afspraak maken: na ontvangst van de uitnodiging kan je telefonisch of online een afspraak maken. Geboren in of vóór 1955 of in 1961 tot en met 2009

De komende weken ontvangen mensen geboren in of vóór 1955 of in 1961 tot en met 2009 een uitnodiging van het RIVM voor de vaccinatie bij de GGD. Deze groep krijgt het BionTech/Pfizer-vaccin of het Moderna-vaccinOp de vaccinatielocaties waar ook Moderna wordt gebruikt, wordt ter plaatse bepaald of mensen BioNTech/Pfizer of Moderna krijgen. Dit hangt volledig af van de beschikbaarheid van de vaccins. Jongeren van 12 tot en met 17 jaar worden gevaccineerd met BioNTech/Pfizer. 

Afspraak maken: deze groep kan online een vaccinatieafspraak maken. Je hoeft dus niet te wachten tot je de uitnodiging binnen hebt gekregen. Let op: houd rekening met een geplande vakantie bij het maken van de afspraken. Er kan alleen bij hoge uitzondering een vaccinatieafspraak worden verzet. Dit gaat altijd via het landelijke telefoonnummer dat in de uitnodiging vermeld staat. 

Sinds vrijdag 2 juli kunnen jongeren een afspraak  voor een coronavaccinatie maken. Let erop dat er altijd minimaal 14 dagen moet zitten tussen een coronavaccinatie en een vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Laat de coronavaccinatie voorgaan, stel de RVP-vaccinatie zo nodig uit. 


Geboren in 1956 t/m 1960

Sinds 5 juni kunnen mensen geboren in 1956 tot en met 1960 die nog niet zijn gevaccineerd een vaccinatieafspraak maken bij de GGD. Deze groep krijgt het BionTech/Pfizer-vaccin. Bekijk hier meer informatie. 

Afspraak maken: deze groep kan online een afspraak maken. Let op: houd rekening met een geplande vakantie bij het maken van de afspraken. Er kan alleen bij hoge uitzondering een vaccinatieafspraak worden verzet. Dit gaat altijd via het landelijke telefoonnummer dat in de uitnodiging vermeld staat. 


Mensen met het syndroom van Down of BMI > 40

De huisarts selecteert patiënten met het syndroom van Down en met een BMI > 40. Deze groep krijgt een uitnodiging van de huisarts voor vaccinatie bij de GGD. Deze groep krijgt het BionTech/Pfizer-vaccin

Afspraak maken: in de uitnodiging staan een speciaal telefoonnummer en een specifieke code om de afspraak te maken. De GGD houdt extra tijdslots vrij om ervoor te zorgen dat de mensen met het syndroom van Down en morbide obesitas op korte termijn een afspraak kunnen inplannen.Zorgmedewerkers langdurige zorg

Kom je in aanmerking voor een coronavaccinatie? Dan krijg je daar informatie over van je werkgever. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. De uitnodiging ontvang je van je werkgever die hiervoor gebruik maakt van informatie van de eigen koepelorganisatie en het RIVM.

Afspraak maken: wie een uitnodiging ontvangt, kan alleen telefonisch een afspraak maken met het nummer dat in de uitnodiging staat.  

Door de stop met AstraZeneca is je vaccinatieafspraak misschien afgezegd. Een overzicht wie welk vaccin krijgt:

  • Zorgmedewerkers geboren tussen 1956 en 1960: AstraZeneca.
  • Zorgmedewerkers die al een 1e keer gevaccineerd zijn met AstraZeneca krijgen als 2e vaccinatie ook AstraZeneca
  • Zorgmedewerkers geboren na 1961 en nog geen 1e vaccinatie gehad: BioNtech/Pfizer.
  • Zorgmedewerkers geboren voor 1956: BioNtech/Pfizer.

Lees verder: vaccinatieafspraak bij GGD Noord- en Oost-Gelderland

Lees verder: vaccinatie voor zorgmedewerkers