Senioren ontvangen een uitnodiging van het RIVM voor de gratis coronavaccinatie. Op deze pagina leggen we uit hoe het vaccineren bij GGD Noord- en Oost-Gelderland werkt.

Door beperkte levering van de vaccins kan het zijn dat een afspraak pas over een paar weken kan worden ingepland of dat u verder moet reizen voor de vaccinatie. 

Een afspraak maken

U ontvangt een brief van het RIVM over het maken van een vaccinatie-afspraak. Bij deze brief zit een vragenlijst over uw gezondheid die u moet invullen voor de vaccinatie. Als u hulp nodig heeft bij het invullen van de lijst, vraag dan bijvoorbeeld familie, vrienden of de huisarts om u te helpen. 

U belt met het telefoonnummer dat in de brief staat voor het maken van een afspraak bij de GGD. Zorg dat u uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand heeft. Er worden 2 afspraken voor u ingepland. Het vaccineren bestaat namelijk uit 2 prikken. U mag een begeleider meenemen naar de vaccinatie-afspraken. 

Geboren in of voor 1954? Maak hier online uw vaccinatieafspraak.


Naar de vaccinatielocatie

Er zijn verschillende locaties verspreid over de regio Noord- en Oost-Gelderland waar u zich kunt laten vaccineren. Er wordt een afspraak ingepland bij een locatie die het meest dichtbij uw woonplaats is. Wilt u zich buiten de regio van Noord- en Oost-Gelderland laten vaccineren? Dat kan. Bekijk hier alle vaccinatielocaties in Nederland. 

Komt u met de auto? Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar bij alle locaties. Parkeren is altijd gratis. Er zijn bij elke locatie verkeersleiders aanwezig om u naar een parkeerplaats te leiden. 

Let op: kom niet te vroeg naar de vaccinatielocatie. Voor iedereen is een tijdslot gereserveerd met ruim voldoende tijd voor de vaccinatie. U bent niet eerder aan de beurt. Wacht in de auto als u wel iets vroeger bent voor uw afspraak. 

De adressen van de vaccinatielocaties: 

  • Apeldoorn
   Sporthal Mheenpark
   Zilverschoon 112
   7322 GK 

  • Doetinchem
   Sporthal SaZa
   Sportweg 1
   7006 GJ
   Let op: vanaf 15 maart zijn er werkzaamheden aan de Europaweg, één van de toegangswegen naar de vaccinatielocatie. Mensen die via de snelweg komen, kunnen het beste afrit Wehl/Doetinchem nemen. Bekijk  hier meer informatie. 

  • Harderwijk 
   Nabij het Dolfinarium.
   Strekdam 51
   3841 WD
   Let op: dit is niet de hoofdingang van het Dolfinarium. Volg de borden richting Dolfinarium, bij deze locatie wordt u verder geleid door de parkeerwacht naar de juiste parkeerplaats en ingang. 

  • Zutphen
   De Hanzehal
   Fanny Blankers-Koenweg 2
   7203 AA

  • Lichtenvoorde
   Hamalandhal
   Van der Meer Walcherenstraat 3
   7131 EN

  • Borculo
   Sporthal 't Timpke
   Haarloseweg 10
   7271 BT 

  • Heerde - vanaf eind mei
   Zwolseweg 80c
   8181 AJ 

In de vaccinatielocatie

Bekijk hier hoe vaccineren bij één van onze vaccinatielocaties in zijn werk gaat.

Belangrijk: een mondkapje dragen is verplicht. Als u binnenkomt, meldt u zich bij de registratiebalie. Daarna wordt u doorverwezen naar de prikruimte. Nadat u bent gevaccineerd, neemt u nog 15 minuten plaats in de wachtkamer om er zeker van te zijn dat u geen bijwerkingen heeft. Op elke locatie is er een arts aanwezig. 

Dit neemt u mee naar de vaccinatie-afspraak: 

 • De ingevulde vragenlijst over uw gezondheid
 • Gebruikt u bloedverdunners en weet u niet welke? Vraag dit dan na bij uw apotheek. 
 • Een mondkapje
 • Uw ID-kaart, paspoort of rijbewijs. 
 • Kleding waarbij u gemakkelijk de bovenarm kan ontbloten. 


Na de vaccinatie

U kunt last hebben van bijwerkingen na de vaccinatie, zoals spierpijn of koorts. Dit is normaal. Als u zich zorgen maakt, kunt u uw huisarts bellen. Na uw vaccinatie is de kans groot dat u niet of minder ziek wordt van een corona besmetting. Het is nog niet bekend of iemand die gevaccineerd is het coronavirus niet meer kan verspreiden. Het is daarom belangrijk dat u zich na vaccinatie nog steeds aan de coronaregels houdt. 

Ook als u na uw coronavaccinatie klachten heeft die bij het coronavirus passen (neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak) is het belangrijk dat u zich laat testen. 

Bent u iets verloren op een vaccinatielocatie (bijvoorbeeld uw gehoorapparaat)? Bel dan 088 - 443 33 55 (tussen 08:00 en 17:00). 


Heeft u algemene vragen over de coronavaccinatie? Bel het landelijke nummer 0800-1351 (bereikbaar van 08:00 tot 20:00). 

Voor vragen gericht aan de GGD Noord- en Oost-Gelderland, bel 088-443 33 55 (bereikbaar van 08:00 tot 17:00) of mail naar telefonischadvies@ggdnog.nl