Vaccinatie bij GGD Noord- en Oost-Gelderland

Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

GGD’en staan al decennialang voor de publieke gezondheid van alle Nederlanders: wij willen dat iedereen zo gezond en veilig mogelijk kan leven. Om dat weer meer mogelijk te maken, moeten we met elkaar corona onder controle krijgen. Hieraan levert GGD Noord- en Oost-Gelderland een belangrijke bijdrage via testen, traceren en door te vaccineren.

>> Click here to watch videos for information about the vaccination in your own language.

De professionals van alle GGD’en zijn verantwoordelijk voor de coronavaccinatie van miljoenen Nederlanders. Wie er wanneer de vaccinatie krijgt, is bepaald door het ministerie van VWS. En wij doen dit zoals men van ons gewend is: deskundig, kosteloos en altijd met zorg en aandacht.

Misschien twijfel je nog over het halen van een coronavaccinatie. Of wil je eerst meer weten. Je kunt op onze locaties langskomen als je eerst in gesprek wilt. Zodat je een goed overwogen beslissing kunt nemen. Vaccinatie is altijd vrijwillig.

De vaccinatielocaties

Er zijn verschillende locaties verspreid over de regio Noord- en Oost-Gelderland waar je je kunt laten vaccineren. Bekijk op welke locaties in de regio je terechtkunt en of je daar met of zonder afspraak je vaccinatie(s) kunt halen. 

Wil je je buiten de regio van Noord- en Oost-Gelderland laten vaccineren? Dat kan. Op de site van de Rijksoverheid van je een overzicht van alle vaccinatielocaties in Nederland.

Registratie van de vaccinatie

Bij GGD Noord- en Oost-Gelderland krijg je na je vaccinatie op papier een bevestiging van de vaccinatie. De bevestiging op papier geldt niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus. Meer informatie over het vaccinatiebewijs staat op Rijksoverheid.nl

Het RIVM registreert de vaccinatie als je daar toestemming voor hebt gegeven. Voor het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) worden de gegevens opgehaald uit de CoronIT-database van de GGD. 

Je kunt zelf je coronaregistratie bekijken op www.coronatest.nl (klik op 'Mijn vaccinatiegegevens inzien'). Als je inlogt met je DigiD kan je je openstaande en afgeronde afspraken zien. Let op: deze gegevens zijn alleen zichtbaar als je bij de GGD bent gevaccineerd. Als je door de huisarts, werkgever of een zorginstelling bent gevaccineerd, dan zijn zij verantwoordelijk voor het doorgeven van de gegevens aan het RIVM.

Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) kan sinds 24 juni 2021 worden aangevraagd in de CoronaCheck-app. 

Gevaccineerd met Janssen? Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over het reisadvies naar Oostenrijk en Janssen. 

Gele boekje

Een aantekening van de coronavaccinatie in het gele inentingsboekje is niet verplicht en ook niet noodzakelijk. Het is namelijk geen officieel vaccinatiebewijs. Je kunt de registratiekaart die je hebt gekregen bij de vaccinatie invouwen in het boekje. Voor een stempel kan je naar één van onze locaties komen. Bekijk hier waar en wanneer dat kan. 

Na de vaccinatie

Je kunt last hebben van bijwerkingen na de vaccinatie, zoals spierpijn of koorts. Dit is normaal. Als jij je zorgen maakt, kun je jouw huisarts bellen. Na jouw vaccinatie is de kans groot dat je niet of minder ziek wordt van een coronabesmetting. Ook na je coronavaccinatie is het belangrijk dat je je aan de basisregels blijft houden. 

Als je na de coronavaccinatie klachten hebt die bij het coronavirus passen (neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak) is het belangrijk dat je een coronatest doet. 

Coronavaccins