Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wanneer je aan de beurt bent, kan je een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Dit kan online of telefonisch. Op deze pagina leggen we uit hoe het vaccineren bij GGD Noord- en Oost-Gelderland werkt.

Een afspraak maken: telefonisch of online

Je kan alleen een afspraak maken voor een coronavaccinatie als jouw groep aan de beurt is.

Je belt met het telefoonnummer dat in de uitnodiging staat voor het maken van een afspraak bij de GGD. Zorg dat je je burgerservicenummer (BSN) bij de hand hebt. Er worden 2 afspraken ingepland. Het vaccineren bestaat namelijk uit 2 prikken. 

Let op: door beperkte levering van de vaccins kan het zijn dat een afspraak pas over een paar weken wordt ingepland of dat je verder moet reizen voor de vaccinatie. 

Geboren in of vóór 1955, of in 1961 of 1962? Maak hier online een vaccinatieafspraak. 

Mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 krijgen via de huisarts een uitnodiging voor een vaccinatie. De GGD vaccineert deze leeftijdsgroep niet. Je kunt online geen afspraak maken.

Naar de vaccinatielocatie

Er zijn verschillende locaties verspreid over de regio Noord- en Oost-Gelderland waar je je kunt laten vaccineren. Er wordt een afspraak ingepland bij een locatie die het meest dichtbij je woonplaats is. Bekijk hier de adressen van de vaccinatielocaties van Noord- en Oost-Gelderland. Wil je je buiten de regio van Noord- en Oost-Gelderland laten vaccineren? Dat kan. Bekijk hier alle vaccinatielocaties in Nederland. 

In verband met drukte op de vaccinatielocatie: kom het liefst alleen. Als je hulp nodig hebt, kun je een begeleider meenemen. 

Kom je met de auto? Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar bij alle locaties. Parkeren is altijd gratis. Er zijn bij elke locatie verkeersleiders aanwezig om je naar een parkeerplaats te leiden. 

Let op: kom niet te vroeg naar de vaccinatielocatie. Voor iedereen is een tijdslot gereserveerd met ruim voldoende tijd voor de vaccinatie. Je bent niet eerder aan de beurt. Wacht in de auto als je wel iets vroeger bent voor de afspraak. 

In de vaccinatielocatie

Bekijk deze video hoe vaccineren bij één van onze vaccinatielocaties in zijn werk gaat.

Belangrijk: een mondkapje dragen is verplicht. Als je binnenkomt, meldt je je bij de registratiebalie. Daarna wordt je doorverwezen naar de prikruimte. Nadat je bent gevaccineerd, neem je nog 15 minuten plaats in de wachtkamer om er zeker van te zijn dat je geen bijwerkingen hebt. Op elke locatie is er een arts aanwezig. 

Bij GGD Noord- en Oost-Gelderland krijg je na je vaccinatie op papier een bevestiging van de vaccinatie. De bevestiging op papier geldt niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus. Meer informatie over het vaccinatiebewijs staat op de website van de rijksoverheid. 

Dit neem je mee naar de vaccinatieafspraak: 

  • De ingevulde vragenlijst over je gezondheid
  • Gebruikt u bloedverdunners of andere medicijnen en weet je niet welke? Vraag dit dan na bij je apotheek. 
  • Een mondkapje
  • Je ID-kaart, paspoort of rijbewijs. 
  • Kleding waarbij je gemakkelijk de bovenarm kan ontbloten. Na de vaccinatie

Je kunt last hebben van bijwerkingen na de vaccinatie, zoals spierpijn of koorts. Dit is normaal. Als je je zich zorgen maakt, kunt je je huisarts bellen. Na je vaccinatie is de kans groot dat je niet of minder ziek wordt van een corona besmetting. Het is nog niet bekend of iemand die gevaccineerd is het coronavirus niet meer kan verspreiden. Het is daarom belangrijk dat je je na vaccinatie nog steeds aan de coronaregels houdt. 

Ook als je na de coronavaccinatie klachten hebt die bij het coronavirus passen (neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak) is het belangrijk dat je je laat testen

Ben je iets verloren op een vaccinatielocatie? Bel dan 088 - 443 33 55 (tussen 08:00 en 17:00). 


Heb je algemene vragen over de coronavaccinatie? Bel het landelijke nummer 0800-1351 (bereikbaar van 08:00 tot 20:00). 

Voor vragen gericht aan de GGD Noord- en Oost-Gelderland, bel 088-443 33 55 (bereikbaar van 08:00 tot 17:00) of mail naar telefonischadvies@ggdnog.nl