Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Een prikafspraak maken of prikken zonder afspraak

Je kan telefonisch of online een afspraak maken voor de coronavaccinatie. Ook kan je gebruik maken van de vrije inloop. Je kan dan binnenlopen wanneer je wilt bij een vaccinatielocatie en je kan meteen terecht voor een prik. Je kan na 3 weken (21 dagen) langskomen voor je 2e vaccinatie. Ben je gevaccineerd met Moderna? Dan kan je na 28 dagen langskomen voor je 2e vaccinatie. 

In oktober kan je op donderdag, vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 19.30 ervoor kiezen om met Janssen gevaccineerd te worden. 

Telefonisch een afspraak maken 
Bel 0800-7070 voor een het maken van een prikafspraak. Zorg dat je je burgerservicenummer (BSN) bij de hand hebt. Er worden 2 afspraken ingepland. Het vaccineren bestaat namelijk uit 2 prikken. 

Online een afspraak maken 
Op www.planjeprik.nl kan je online een prikafspraak maken. Zorg dat je je DigiD gegevens bij de hand hebt. Je plant zelf 2 afspraken in bij een locatie naar keuze. 

Lukt het niet om online een afspraak te maken? Probeer het in een andere browser of maak je cachegeheugen leeg en verwijder cookies. Bekijk hier meer informatie

Wil je eerst meer weten over vaccineren?

Op iedere vaccinatielocatie is een arts aanwezig. Met deze arts kun je in gesprek gaan over vaccineren.

  • Besluit je dat je gevaccineerd wilt worden? Dat kan dan direct op de locatie gedaan worden.
  • Als je niet gevaccineerd wilt worden, ga je weg na het gesprek dat je hebt gehad.
  • Wil je er nog over nadenken? Dan maak je thuis je beslissing. Terugkomen voor nog een gesprek of voor de vaccinatie mag altijd, met of zonder afspraak. 


Op www.coronavaccinatie-keuzehulp.nl kan je terecht voor vragen en antwoorden over de coronavaccinatie, ervaringen van anderen lezen en in gesprek gaan over de vaccinatie. 


Click here to watch videos for information about the vaccination in your own language.

Sinds vrijdag 2 juli kunnen jongeren een afspraak voor een coronavaccinatie maken. Let op: er moet minimaal 14 dagen zitten tussen de coronavaccinatie en vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma. Laat de vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma voorgaan, stel de coronavaccinatie zo nodig uit. Bekijk meer informatie over jongeren en vaccineren. 

Last van prikangst? Bekijk hier informatie en tips.


Naar de vaccinatielocatie

Er zijn verschillende locaties verspreid over de regio Noord- en Oost-Gelderland waar je je kunt laten vaccineren. Er wordt een afspraak ingepland bij een locatie die het meest dichtbij je woonplaats is. Bekijk hier de adressen van de vaccinatielocaties van Noord- en Oost-Gelderland. Wil je je buiten de regio van Noord- en Oost-Gelderland laten vaccineren? Dat kan. Bekijk hier alle vaccinatielocaties in Nederland. 

Kom je met de auto? Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar bij alle locaties. Parkeren is altijd gratis. Er zijn bij elke locatie verkeersleiders aanwezig om je naar een parkeerplaats te leiden. 

In de vaccinatielocatie

Bekijk deze video hoe vaccineren bij één van onze vaccinatielocaties in zijn werk gaat.

Belangrijk: een mondkapje dragen is verplicht. Als je binnenkomt, meldt je je bij de registratiebalie. Daarna wordt je doorverwezen naar de prikruimte. Nadat je bent gevaccineerd, neem je nog 15 minuten plaats in de wachtkamer om er zeker van te zijn dat je geen bijwerkingen hebt. Op elke locatie is er een arts aanwezig. 

Dit neem je mee naar de vaccinatieafspraak: 

  • De afspraakbevestiging. 
  • De ingevulde vragenlijst over je gezondheid. Gebruik je medicijnen en weet je niet welke? Vraag dit dan na bij je apotheek. 
  • Een mondkapje
  • Je ID-kaart, paspoort of rijbewijs. 
  • Kleding waarbij je gemakkelijk de bovenarm kan ontbloten. Registratie van de vaccinatie

Bij GGD Noord- en Oost-Gelderland krijg je na je vaccinatie op papier een bevestiging van de vaccinatie. De bevestiging op papier geldt niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus. Meer informatie over het vaccinatiebewijs staat op de website van de rijksoverheid. 

Het RIVM registreert de vaccinatie als je daar toestemming voor hebt gegeven. Lees hier meer over de registratie van deze gegevens. Voor het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) worden de gegevens opgehaald uit de CoronIT database van de GGD. Als de gegevens daar goed instaan, maakt het niet uit als je gegevens (nog) niet bij RIVM geregistreerd staan. 

Je kan zelf je coronaregistratie bekijken op www.coronatest.nl (klik op 'Mijn vaccinatiegegevens inzien'). Als je inlogt met je DigiD kan je je openstaande en afgeronde afspraken zien. Let op: deze gegevens zijn alleen zichtbaar als je bij de GGD bent gevaccineerd. Als je door de huisarts, werkgever of een zorginstelling bent gevaccineerd, dan zijn zij verantwoordelijk voor het doorgeven van de gegevens aan het RIVM.

Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) kan sinds 24 juni worden aangevraagd in de CoronaCheck-app. Bekijk hier alle informatie daarover. 

Gele boekje
Een aantekening van de coronavaccinatie in het gele inentingboekje is niet verplicht en ook niet noodzakelijk. Het is namelijk geen officieel vaccinatiebewijs. Je kan de registratiekaart die je hebt gekregen bij de vaccinatie invouwen in het boekje. Voor een stempel kan je naar één van onze locaties komen. Bekijk hier waar en wanneer dat kan. 

Na de vaccinatie

Je kunt last hebben van bijwerkingen na de vaccinatie, zoals spierpijn of koorts. Dit is normaal. Als je je zich zorgen maakt, kunt je je huisarts bellen. Na je vaccinatie is de kans groot dat je niet of minder ziek wordt van een corona besmetting. Het is nog niet bekend of iemand die gevaccineerd is het coronavirus niet meer kan verspreiden. Het is daarom belangrijk dat je je na vaccinatie nog steeds aan de coronaregels houdt. 

Ook als je na de coronavaccinatie klachten hebt die bij het coronavirus passen (neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak) is het belangrijk dat je je laat testen

Ben je iets verloren op een vaccinatielocatie? Bel dan 088 - 443 33 55 (tussen 08:00 en 17:00). 


Heb je algemene vragen over de coronavaccinatie? Bel het landelijke nummer 0800-1351 (bereikbaar van 08:00 tot 20:00). 

Voor vragen gericht aan de GGD Noord- en Oost-Gelderland, bel 088-443 33 55 (bereikbaar van 08:00 tot 17:00) of mail naar telefonischadvies@ggdnog.nl