Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wanneer je aan de beurt bent, kan je een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Dit kan online of telefonisch. Op deze pagina leggen we uit hoe het vaccineren bij GGD Noord- en Oost-Gelderland werkt.

Een afspraak maken: telefonisch of online

Je kan alleen een afspraak maken voor een coronavaccinatie als jouw groep aan de beurt is. Door beperkte levering van de vaccins en drukte kan het zijn dat een afspraak pas over een paar weken wordt ingepland of dat je verder moet reizen voor de vaccinatie. 

Telefonisch
Je belt met het telefoonnummer dat in de uitnodiging staat voor het maken van een afspraak bij de GGD. Zorg dat je je burgerservicenummer (BSN) bij de hand hebt. Er worden 2 afspraken ingepland. Het vaccineren bestaat namelijk uit 2 prikken. 

Online
Je kan hier online een afspraak te maken voor de vaccinatie. Zorg dat je je DigiD gegevens bij de hand hebt. Je plant zelf 2 afspraken in bij een locatie naar keuze. Let op: houd rekening met een geplande vakantie bij het maken van de afspraken. Tussen de 2 prikken zitten 5 weken. Er kan alleen bij hoge uitzondering een vaccinatieafspraak worden verzet. Dit gaat altijd via het landelijke telefoonnummer dat in de uitnodiging vermeld staat. 

Sinds vrijdag 2 juli kunnen jongeren een afspraak  voor een coronavaccinatie maken. Let er op dat er altijd minimaal 14 dagen moet zitten tussen een coronavaccinatie en een vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Laat de coronavaccinatie voorgaan, stel de RVP-vaccinatie zo nodig uit. 

Last van prikangst? Bekijk hier informatie en tips. 

Lukt het niet om online een afspraak te maken? Probeer het in een andere browser of maak je cachegeheugen leeg en verwijder cookies. Bekijk hier meer informatie. 


Naar de vaccinatielocatie

Er zijn verschillende locaties verspreid over de regio Noord- en Oost-Gelderland waar je je kunt laten vaccineren. Er wordt een afspraak ingepland bij een locatie die het meest dichtbij je woonplaats is. Bekijk hier de adressen van de vaccinatielocaties van Noord- en Oost-Gelderland. Wil je je buiten de regio van Noord- en Oost-Gelderland laten vaccineren? Dat kan. Bekijk hier alle vaccinatielocaties in Nederland. 

In verband met drukte op de vaccinatielocatie: kom alleen. Kinderen meenemen naar de vaccinatieafspraak is niet toegestaan i.v.m. de afstandsregels en de snelheid van het vaccinatieproces. Een begeleider meenemen is wel toegestaan, bijvoorbeeld als je slecht ter been bent.  

Kom je met de auto? Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar bij alle locaties. Parkeren is altijd gratis. Er zijn bij elke locatie verkeersleiders aanwezig om je naar een parkeerplaats te leiden. 

Kom niet te vroeg naar de vaccinatielocatie. Voor iedereen is een tijdslot gereserveerd met ruim voldoende tijd voor de vaccinatie. Je bent niet eerder aan de beurt. Wacht in de auto als je wel iets vroeger bent voor de afspraak. 

In de vaccinatielocatie

Bekijk deze video hoe vaccineren bij één van onze vaccinatielocaties in zijn werk gaat.

Belangrijk: een mondkapje dragen is verplicht. Als je binnenkomt, meldt je je bij de registratiebalie. Daarna wordt je doorverwezen naar de prikruimte. Nadat je bent gevaccineerd, neem je nog 15 minuten plaats in de wachtkamer om er zeker van te zijn dat je geen bijwerkingen hebt. Op elke locatie is er een arts aanwezig. 

Dit neem je mee naar de vaccinatieafspraak: 

  • De afspraakbevestiging. 
  • De ingevulde vragenlijst over je gezondheid. Gebruik je medicijnen en weet je niet welke? Vraag dit dan na bij je apotheek. 
  • Een mondkapje
  • Je ID-kaart, paspoort of rijbewijs. 
  • Kleding waarbij je gemakkelijk de bovenarm kan ontbloten. Registratie van de vaccinatie

Bij GGD Noord- en Oost-Gelderland krijg je na je vaccinatie op papier een bevestiging van de vaccinatie. De bevestiging op papier geldt niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus. Meer informatie over het vaccinatiebewijs staat op de website van de rijksoverheid. 

Een aantekening van de coronavaccinatie in het gele inentingboekje is niet verplicht en ook niet noodzakelijk. Het is namelijk geen officieel vaccinatiebewijs. Wil je toch een aantekening in je Gele Boekje? Je kan de registratiekaart die je hebt gekregen bij de vaccinatie invouwen in het boekje. Voor een stempel kan je naar één van onze locaties komen. Bekijk hier waar en wanneer dat kan. 

Het RIVM registreert de vaccinatie als je daar toestemming voor hebt gegeven. Lees hier meer over de registratie van deze gegevens. Voor het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) worden de gegevens opgehaald uit de CoronIT database van de GGD. Als de gegevens daar goed instaan, maakt het niet uit als je gegevens (nog) niet bij RIVM geregistreerd staan. 

Je kan zelf je coronaregistratie bekijken op www.coronatest.nl (klik op 'Mijn vaccinatiegegevens inzien'). Als je inlogt met je DigiD kan je je openstaande en afgeronde afspraken zien. Let op: deze gegevens zijn alleen zichtbaar als je bij de GGD bent gevaccineerd. Als je door de huisarts, werkgever of een zorginstelling bent gevaccineerd, dan zijn zij verantwoordelijk voor het doorgeven van de gegevens aan het RIVM.

Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) kan sinds 24 juni worden aangevraagd in de CoronaCheck-app. Bekijk hier alle informatie daarover. 

Na de vaccinatie

Je kunt last hebben van bijwerkingen na de vaccinatie, zoals spierpijn of koorts. Dit is normaal. Als je je zich zorgen maakt, kunt je je huisarts bellen. Na je vaccinatie is de kans groot dat je niet of minder ziek wordt van een corona besmetting. Het is nog niet bekend of iemand die gevaccineerd is het coronavirus niet meer kan verspreiden. Het is daarom belangrijk dat je je na vaccinatie nog steeds aan de coronaregels houdt. 

Ook als je na de coronavaccinatie klachten hebt die bij het coronavirus passen (neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak) is het belangrijk dat je je laat testen

Ben je iets verloren op een vaccinatielocatie? Bel dan 088 - 443 33 55 (tussen 08:00 en 17:00). 


Heb je algemene vragen over de coronavaccinatie? Bel het landelijke nummer 0800-1351 (bereikbaar van 08:00 tot 20:00). 

Voor vragen gericht aan de GGD Noord- en Oost-Gelderland, bel 088-443 33 55 (bereikbaar van 08:00 tot 17:00) of mail naar telefonischadvies@ggdnog.nl