Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De coronavaccins die we in de regio Noord- en Oost-Gelderland gebruiken zijn de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. De vaccins zijn beoordeeld op werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). 


Het BioNTech/Pfizer-vaccin
Het Pfizer-vaccin is wereldwijd getest bij tienduizenden mensen. Uit deze onderzoeken blijkt dat het vaccin 95 van de 100 mensen beschermt tegen het coronavirus. Het vaccin bestaat uit 2 prikken. De 2e prik volgt minstens 3 weken na de 1e prik. Vanaf 7 dagen na de 2e prik ben je beschermd tegen het coronavirus.

Bekijk hier alle informatie over het Pfizer-vaccin. 

Het Moderna-vaccin
Het Moderna-vaccin beschermt in 94% van de gevallen tegen het coronavirus. Dit betekent dat van de 100 mensen die zonder vaccin COVID-19 zouden krijgen, er na vaccinatie nog maar 6 mensen COVID-19 krijgen. U heeft 2 prikken met dit vaccin nodig om goed beschermd te zijn tegen het coronavirus. Vanaf 14 dagen na de tweede prik bent u optimaal beschermd tegen het coronavirus.

Bekijk hier alle informatie over het Moderna-vaccin. 

Meer informatie over corona-vaccins
Ga voor alle informatie over verschillende corona-vaccins naar: Vragen en achtergronden corona-vaccins (RIVM)

Gevaccineerd met Janssen? Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over het reisadvies naar Oostenrijk en Janssen. 


Wij begrijpen goed dat je meer wilt weten voordat je je laat vaccineren tegen het coronavirus. Betrouwbare informatie over de coronavaccins is onder meer hier te vinden: