Alles over corona vaccinaties

Sinds vrijdag 15 januari 2021 zijn wij begonnen met het geven van coronavaccinaties. Op deze webpagina vind je informatie over vaccinatie in de regio van GGD Noord- en Oost-Gelderland en hier telefoonnummers en links naar belangrijke landelijke/algemene informatie.

Landelijk informatienummer

Bel 0800 - 1351 voor alle algemene vragen over corona en coronavaccinaties (zeven dagen per week 8.00-20.00 uur).

Landelijke informatiewebsite

Op www.coronavaccinatie.nl vind je de meest actuele informatie, vragen én antwoorden over de coronavaccinatie.

Translation corona vaccination information

Click here to find general information about the corona vaccination in the Netherlands in English, Arabic, Bulgaric, French, German, Polish, Romanian, Spanish, Turkish and Somali.

Tweede afspraak maken

Sinds de start van het vaccineren van ouderen bereiken ons berichten dat het niet altijd lukt op korte termijn en/of op een locatie in de regio een afspraak voor de vaccinatie te maken of dat het niet lukt om een 2e afspraak te maken.

Wij betreuren het dat dit problemen kan opleveren en begrijpen dat het vervelend is als er ongelukkige afspraken worden gemaakt. We willen graag een goedwerkend en klantvriendelijk afsprakensysteem bieden. Afspraken kunnen gemaakt worden door te bellen naar het landelijk callcenter van de GGD. Het telefoonnummer staat in de uitnodigingsbrief vermeld.

De landelijke afspraak is dat het callcenter probeert de afspraak zo dicht mogelijk bij de woonlocatie in te plannen. Dit kan betekenen dat het inplannen van een afspraak niet altijd op korte termijn mogelijk is. Als mensen toch snel geprikt willen worden, kan het zo zijn dat ze worden ingepland voor een vaccinatielocatie verder van huis en/of in een andere regio.

De vaccinatiecapaciteit wordt wekelijks groter. Momenteel worden door het landelijk callcenter per week zo’n 200.000 afspraken ingepland. In de regel gaat dit goed, maar helaas niet altijd. Er is voortdurend nauw contact tussen het callcentrum en de GGD’en om er voor te zorgen dat het maken van afspraken nog soepeler gaat verlopen.

Ervaart u problemen met het inplannen van een afspraak via het landelijk callcenter? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen als regionale GGD geen afspraak voor u inplannen. Maar wij willen u wel, daar waar mogelijk, graag helpen. Wij zijn bereikbaar via bel 088-443 33 55 van 08.30 tot 17.00 uur.