Vaccinatie bij GGD Noord- en Oost-Gelderland

Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Er komt in het voorjaar van 2023 geen nieuwe herhaalprikronde voor corona. In individuele gevallen is het voor mensen met een hoog medisch risico mogelijk om een extra herhaalprik te krijgen. Dan wel op advies van een medisch specialist. Mensen die nog geen bassisserie of herhaalprik hebben gehaald, kunnen hiervoor nog steeds terecht bij de GGD.

Als je minimaal 3 maanden geleden de laatste prik hebt gehad of een coronabesmetting kan je een afspraak maken of langskomen tijdens de vrije inloop op onze locaties. Een afspraak maken kan via planjeprik.nl met je DigiD of via 0800 - 7070 (op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 18:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00). Kinderen tussen 0,5 jaar en 4 jaar met een ernstige medische aandoening op aanvraag worden gevaccineerd tegen corona.

Let op: heb je na 18 september 2022 een herhaalprik gehad? Dan ben je voldoende beschermd. Dan kan je niet nog een herhaalprik halen bij de GGD. Ook als je de herhaalprik langer dan 3 maanden geleden gekregen hebt.

Vaccinatielocaties

Bekijk hier onze vaccinatielocaties en openingstijden. Op al onze vaccinatielocaties geldt een vrije inloop. 

Na de vaccinatie

Je kunt last hebben van bijwerkingen na de vaccinatie, zoals spierpijn of koorts. Dit is normaal. Als jij je zorgen maakt, kun je jouw huisarts bellen. Na jouw vaccinatie is de kans groot dat je niet of minder ziek wordt van een coronabesmetting.

Registratie vaccinatie en gele boekje

Bij GGD Noord- en Oost-Gelderland krijg je na je vaccinatie op papier een bevestiging van de vaccinatie. De bevestiging op papier geldt niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus. Meer informatie over het vaccinatiebewijs staat op Rijksoverheid.nl

Het RIVM registreert de vaccinatie als je daar toestemming voor hebt gegeven. Voor het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) worden de gegevens opgehaald uit de CoronIT-database van de GGD. 

Je kunt zelf je coronaregistratie bekijken op www.coronatest.nl (klik op 'Mijn vaccinatiegegevens inzien'). Als je inlogt met je DigiD kan je je openstaande en afgeronde afspraken zien. Let op: deze gegevens zijn alleen zichtbaar als je bij de GGD bent gevaccineerd. Als je door de huisarts, werkgever of een zorginstelling bent gevaccineerd, dan zijn zij verantwoordelijk voor het doorgeven van de gegevens aan het RIVM.

Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) kan worden aangevraagd in de CoronaCheck-app. Je hoeft nergens meer je coronatoegangsbewijs te tonen in Nederland. De Rijksoverheid adviseert wel de CoronaCheck-app op je telefoon te laten staan voor reizen naar het buitenland. De CoronaCheck-app is ontwikkeld door het ministerie van VWS. Op www.coronacheck.nl vind je alle informatie over de app en het veilig reizen naar landen waar een bewijs nodig is. 

Gevaccineerd met Janssen? Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over het reisadvies naar Oostenrijk en Janssen. 

Gele boekje
Een aantekening van de coronavaccinatie in het gele inentingsboekje is niet verplicht en ook niet noodzakelijk. Het is namelijk geen officieel vaccinatiebewijs. Je kunt de registratiekaart die je hebt gekregen bij de vaccinatie invouwen in het boekje. Voor een stempel kan je naar één van onze locaties komen. Dit kan alleen als je gevaccineerd bent bij één van onze vaccinatielocaties. Bekijk hier waar en wanneer dat kan. 

Meer informatie