Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De uitslag van de coronatest

Ben je getest bij de GGD? Dan blijf je na je test thuis en ontvang je geen bezoek, behalve de huisarts als dat nodig is. Je krijgt zo snel mogelijk, maar meestal binnen 24 - 48 uur na testafname de testuitslag. De uitslag krijg je telefonisch of via een e-mail waarin staat dat de uitslag klaarstaat op www.coronatest.nl. Heb je aangegeven dat je gebeld wilt worden voor de testuitslag? Het landelijk callcenter belt dan de testuitslag door. 

Is de testuitslag positief? 

Dan heb je corona. Je gaat in isolatie. Je blijft je aan de regels houden: je blijft thuis, ontvangt geen bezoek en houdt 1,5 meter afstand tot anderen. Lees: Ik heb een positieve testuitslag.

Wij sturen mensen die positief zijn getest op corona een beveiligde e-mail met informatie, onder meer voor bron- en contactonderzoek. Hiermee weten positief geteste mensen sneller wat ze moeten doen. Bijvoorbeeld over in isolatie gaan en het informeren van hun contacten. Deze mail kun je gewoon openen en is geen spam.

Wij nemen zelf geen telefonisch contact met je op na een positieve testuitslag. Heb je na het lezen van de mail nog vragen? Neem dan contact met ons op via 088-443 33 55.

Is de testuitslag negatief?

Dan had je op het moment van testen geen corona. Je hoeft niet meer thuis te blijven. Lees: Ik heb een negatieve testuitslag.

Heb je nog wel klachten? Wees dan de 10 dagen na je test extra voorzichtig. Houd waar mogelijk nog 1,5 meter afstand van andere mensen, vooral van mensen met een kwetsbare gezondheid. Verder blijft het belangrijk om jouw gezondheid goed in de gaten te houden en je te houden aan de (hygiëne)regels.

Opnieuw testen na positieve of negatieve testuitslag

Soms adviseren we je om opnieuw te testen. Bijvoorbeeld als je een negatieve testuitslag hebt maar je krijgt nieuwe klachten. Of je huidige klachten worden erger. 

Negatieve testuitslag: nieuwe klachten
Heb je een negatieve testuitslag, maar krijg je nieuwe klachten die ook bij het coronavirus passen? Of ben je na de je negatieve testuitslag in nauw contact geweest met iemand die positief getest is? Dan adviseren wij je om je opnieuw te (laten) testen.

Positieve testuitslag, geen nieuwe test nodig
Als je positief bent getest op corona, daarna hersteld bent en geen nieuwe of ernstiger klachten hebt, is opnieuw testen bij de GGD binnen 8 weken niet zinvol. De NAAT-test, zoals een PCR of TMA, is heel gevoelig en kan lang positief blijven zonder dat je besmettelijk bent. Voor een antigeen(zelf-)test geldt dat de kans klein is dat je na de isolatie nog positief test. Een antigeentest is alleen nog positief bij mensen die nog veel virus bij zich dragen. 

Doe de (quarantaine)check

Misschien heb je klachten of ben je in de buurt geweest van iemand met corona. Of je bent op reis geweest naar een gebied met een hoog coronarisico. Doe de check om te weten of je in quarantaine moet, een zelftest moet doen of je moet laten testen bij de GGD. Ook als je gevaccineerd of hersteld bent. 

Contact

Neem met vragen gerust contact met ons op: