Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ben je getest door de GGD? Houd je aan de volgende regels vanaf het moment van testen:

  • Je blijft thuis.
  • Je ontvangt geen bezoek, behalve de huisarts als dat nodig is.
  • Je bent goed telefonisch bereikbaar voor de testuitslag. Of je houdt je e-mail in de gaten.
  • Weet je met wie je de afgelopen dagen contact hebt gehad? Schrijf deze namen dan vast op een lijstje. Dat zijn alleen de namen van de mensen met wie je 15 minuten of langer op minder dan 1,5 meter afstand samen bent geweest 2 dagen voordat de klachten begonnen, tot het moment dat je thuis bent gebleven. 

De uitslag van de coronatest

Je ontvangt zo snel mogelijk, maar meestal binnen 24 - 48 uur na testafname de testuitslag. De uitslag krijg je telefonisch of via een e-mail waarin staat dat de uitslag klaarstaat op www.coronatest.nl. Heb je aangegeven dat je gebeld wilt worden voor de testuitslag? Het landelijk callcenter belt 7 dagen in de week tussen 08.00 - 20.00 uur testuitslagen door. 

> Het heeft geen zin ons als regionale GGD te bellen voor de uitslag. Uitslagen gaan altijd via het landelijke callcenter.

Is de testuitslag positief? 

Dan heb je corona. Je gaat in isolatie. Je blijft je aan de regels houden: je blijft thuis, ontvangt geen bezoek en houdt 1,5 meter afstand tot anderen.

Lees meer over wat te doen na een positieve testuitslag.

Is de testuitslag negatief?

Dan had je op het moment van testen geen corona. Je hoeft niet meer thuis te blijven.

Heb je nog wel klachten? Wees dan de 10 dagen na je test extra voorzichtig. Houd waar mogelijk nog 1,5 meter afstand van andere mensen, vooral van mensen met een kwetsbare gezondheid. En probeer grote groepen en drukke plekken te vermijden. Verder blijft het belangrijk om jouw gezondheid goed in de gaten te houden en je te houden aan de (hygiëne)regels.

Opnieuw testen na positieve of negatieve testuitslag

Soms adviseren we je om opnieuw te testen. Bijvoorbeeld als je een negatieve testuitslag hebt maar je krijgt nieuwe klachten. Of je huidige klachten worden erger. Bekijk wanneer wij het advies geven een nieuwe test te doen. 

Contact

Neem met vragen gerust contact met ons op: