Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het kan per persoon verschillen hoe lang het duurt voordat je hersteld bent. Sommige mensen ervaren alleen verkoudheidsklachten en herstellen binnen enkele dagen, maar er zijn ook gevallen bekend van mensen die langdurig (vele weken) (verkoudheids)klachten blijven houden. 

Hoe lang blijf ik thuis na een positieve coronatest? 

  • Je moet minimaal 5 dagen na de 1e ziektedag thuisblijven. Had je geen klachten? Dan telt de datum van testen als 1e ziektedag. Ben je een zorgmedewerker? Lees dan hier verder. 
  • Je moet na 5 dagen tenminste 24 uur klachtenvrij zijn om weer naar buiten te mogen. Anders zou je nog anderen kunnen besmetten.
  • De isolatie duurt maximaal 10 dagenGeteld vanaf de dag dat je je klachten kreeg.

Bekijk jouw persoonlijke coronasituatie op mijnvraagovercorona.nl.

Twijfel je of je weer naar buiten mag? Bel dan 088 - 443 33 55 (op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00). 

Steunpunt Coronazorgen

Mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, hebben over het algemeen meer tijd nodig om te herstellen. Dit is onder andere afhankelijk van of zij verder gezond zijn.

Ook als je niet in het ziekenhuis bent opgenomen kan je door corona met veel zorgen zitten. Zal ik volledig herstellen? En wanneer is dat? Op Steunpunt Coronazorgen kan je meer hulp vinden als je met zorgen zit tijdens je herstel.

Klachten na corona

Er komen steeds meer mensen die longklachten houden na een infectie met het coronavirus. Mensen die ernstig ziek zijn geweest door corona en daarvan nog steeds longklachten ondervinden kunnen voor hun vragen terecht op coronalongplein.nl, het digitale platform van het Longfonds voor coronapatiënten en hun naasten. Je kunt hier terecht voor advies, informatie over het verloop en herstel van corona maar ook voor een luisterend oor en lotgenotencontact.

Lees hier persoonlijke verhalen van mensen die corona hebben gehad.