Het kan per persoon verschillen hoe lang het duurt voordat je hersteld bent. Hierover is nog niet veel bekend. Sommige mensen ervaren alleen verkoudheidsklachten en herstellen binnen enkele dagen, maar er zijn ook gevallen bekend van mensen die langdurig (vele weken) (verkoudheids)klachten blijven houden.

Als je 24 uur geen klachten (koorts, hoesten, verkoudheid) meer hebt, en het is een week nadat je ziek bent geworden, kun je in elk geval geen andere mensen meer besmetten.

Herstel na ziekenhuisopname

Mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, hebben over het algemeen meer tijd nodig om te herstellen. Dit is onder andere afhankelijk van of zij verder gezond zijn.

Lang wachten op herstel

Ook als je niet in het ziekenhuis bent opgenomen kan je door corona met veel zorgen zitten. Zal ik volledig herstellen? En wanneer is dat? Op steunpunt coronazorgen kan je meer hulp vinden als je met zorgen zit tijdens je herstel.

Klachten na corona

Er komen steeds meer mensen die longklachten houden na een infectie met het coronavirus.

Mensen die ernstig ziek zijn geweest door corona en daarvan nog steeds longklachten ondervinden kunnen voor hun vragen terecht op coronalongplein.nl, het digitale platform van het Longfonds voor coronapatiënten en hun naasten. Je kunt hier terecht voor advies, informatie over het verloop en herstel van corona maar ook voor een luisterend oor en lotgenotencontact.

 

 


De Corona Check
De Corona Check is een app die hulp biedt bij klachten die mogelijk worden veroorzaakt door het Coronavirus.
Via de app beantwoord je een aantal vragen over je gezondheid. Vervolgens krijg je een automatisch advies. Als er aanleiding voor is, kijkt een medisch team via de app naar jouw situatie. Dit team werkt onder toezicht van een dienstdoende huisarts. Je eigen huisarts houdt de regie. Aanmelden voor de app kan via www.decoronacheck.nl.