Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het kan per persoon verschillen hoe lang het duurt voordat je hersteld bent. Hierover is nog niet veel bekend. Sommige mensen ervaren alleen verkoudheidsklachten en herstellen binnen enkele dagen, maar er zijn ook gevallen bekend van mensen die langdurig (vele weken) (verkoudheids)klachten blijven houden.

Hoe lang moet ik thuisblijven na een positieve coronatest? 

  • Je moet tot minimaal 1 week na de 1e ziektedag thuisblijven.
  • Je moet na 1 week tenminste 24 uur klachtenvrij zijn om weer naar buiten te mogen. Anders zou je nog anderen kunnen besmetten.

Twijfel je of je weer naar buiten mag? Bel dan 088 - 443 33 55. 

Herstel na ziekenhuisopname

Mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, hebben over het algemeen meer tijd nodig om te herstellen. Dit is onder andere afhankelijk van of zij verder gezond zijn.

Lang wachten op herstel

Ook als je niet in het ziekenhuis bent opgenomen kan je door corona met veel zorgen zitten. Zal ik volledig herstellen? En wanneer is dat? Op steunpunt coronazorgen kan je meer hulp vinden als je met zorgen zit tijdens je herstel.

Klachten na corona

Er komen steeds meer mensen die longklachten houden na een infectie met het coronavirus.

Mensen die ernstig ziek zijn geweest door corona en daarvan nog steeds longklachten ondervinden kunnen voor hun vragen terecht op coronalongplein.nl, het digitale platform van het Longfonds voor coronapatiënten en hun naasten. Je kunt hier terecht voor advies, informatie over het verloop en herstel van corona maar ook voor een luisterend oor en lotgenotencontact.

Lees hier persoonlijke verhalen van mensen die corona hebben gehad.