Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

 

Bij klachten: blijf thuis en laat je testen!
Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Op deze pagina lees je wanneer je een coronatest kunt laten doen en hoe je een afspraak maakt.


Afspraak maken

Heb je corona-klachten? Houd je BSN bij de hand en maak een afspraak.
Het nummer is 7 dagen per week, van 08.00 - 20.00 uur bereikbaar.

Bel: 0800 - 1202  of  maak online een afspraak

Zorgmedewerkers en onderwijspersoneel kunnen 7 dagen per week tussen 7.30 en 20.00 uur bellen met het coronatest prioriteitsnummer 0800-8101 om een testafspraak te maken.

Wanneer een coronatest?

Je hebt milde klachten die passen bij het coronavirus. Verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak. De test kan aantonen of je het coronavirus op het moment van afnemen hebt. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.

Twijfel je om je te laten testen op corona, bijvoorbeeld omdat je alleen lichte klachten hebt? Ga naar deze online tool voor persoonlijk testadvies. 

Testen voor je reis
Reizigerstesten worden bij ons afgenomen op onze testlocaties in Wehl (maandag t/m vrijdag) en Apeldoorn (7 dagen per week). Je kan alleen bij ons testen met een DigiD. Wij werken alleen met NAAT(PCR)-testen. Voor een reizigerstest bel je 0800-5005.  

Alle informatie over de coronatest voordat je op reis gaat vind je op www.testenvoorjereis.nl

Testlocaties

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft 7 testlocaties. In Apeldoorn (2 locaties), Harderwijk, Heerde, Winterswijk, Zutphen en Wehl. De testlocaties zijn een drive-in. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest. De testlocaties in Wehl, Zutphen en Apeldoorn Zwitsal zijn walk-through locaties. Hier ga je lopend door de teststraat.

Hoe gaat een test?

Om te testen op besmetting, wordt er met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm afgenomen. Dit slijm wordt naar een laboratorium gestuurd. Onderzoekers kunnen uit het genetisch materiaal van het virus opmaken of er sprake is van een besmetting.

Lees hier verder over het testen van kinderen. 

Onderzoeks- en adviesbureau Duwtje: De teststraten van GGD Noord- en Oost- Gelderland worden erg positief beoordeeld, namelijk met een 4,82 op een schaal van 5. Hierbij gaat het specifiek over de beoordeling van de ervaring met medewerkers die de test afnamen. In onze teststraten hangt een fijne informele sfeer. Dit wordt door de meeste mensen als erg prettig ervaren. Veel medewerkers stellen bezoekers op hun gemak met een beetje humor.

Reactie van een ouder na het testen van haar dochter: 'Een enorm compliment voor de dame die mijn vierjarige dochter zo fantastisch rustig, duidelijk, positief en geruststellend testte. Fantastisch ook dat diploma! Dankjewel!

 

Lees ook: Hoe gaat het verder na de test?


Meer informatie

Op www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen. Ook vind je hier de veelgestelde vragen over testen. Voor Nederlanders die geen testafspraak willen maken maar andere vragen willen stellen over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800 1351 beschikbaar. 

Contact

Neem met vragen over onze coronatesten contact op met GGD Noord- en Oost-Gelderland:

Testen, hoe werkt dat nou precies?

In deze video neemt Muk Voorend, je mee naar de teststraat. Van hoe een test wordt afgenomen tot het belang van testen.