Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op deze pagina lees je wat de stand van zaken is in de regio, waar je terecht kunt met vragen en wat je zelf kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees meer over de actuele stand van zaken in de regio Noord- en Oost-Gelderland

Maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Er gelden landelijk maatregelen tegen het coronavirus. Bekijk hier de maatregelen die nu in Nederland gelden. Voor de verkorte uitleg van de maatregelen, of voor de maatregelen in een andere taal, kijk op deze site.

Vragen over het coronavirus?

Informatie over commerciële teststraten 

Iedere organisatie die personen test op COVID-19 is verplicht een positieve uitslag direct te melden bij de regionale GGD. Deze meldplicht is vastgelegd in de Wet publieke gezondheid (Wpg). Het melden kan eenvoudig en snel. Het meldingsformulier kun je hier downloaden. Op deze pagina vind je meer informatie over het melden.

Ik denk dat ik het coronavirus heb. Wat moet ik doen?

Bekijk in dit schema wanneer je je moet testen en in quarantaine moet. 

Voor iedereen geldt:

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts. Laat je testen. Als iemand binnen het gezin of huishouden ook koorts en/of benauwdheid heeft, dan moet iedereen thuisblijven.
  • Mijd sociaal contact. Je kunt ook geen bezoek ontvangen of op bezoek gaan en ook geen boodschappen doen. Bel alleen met de huisarts als de klachten verergeren (meer dan 38 graden koorts en moeite met ademhalen) en je medische hulp nodig hebt.
  • Als je je beter voelt en 24 uur lang geen gezondheidsklachten hebt gehad, ben je genezen. Dan kun je anderen niet meer besmetten.

Kan ik mij laten testen op het coronavirus?

Heb je milde klachten die passen bij de ziekte veroorzaakt door het coronavirus? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD via het landelijk afspraken nummer 0800-1202. GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft teststraten in Apeldoorn, Harderwijk, Heerde, Winterswijk, Zelhem en Zutphen. 

Maak een afspraak