Jeugdgezondheidszorg speciaal onderwijs

Gaat je kind voor het eerst naar een speciale vorm van onderwijs

Dan bekijkt onze jeugdarts het dossier van je kind. De jeugdarts beoordeelt wanneer een afspraak gewenst is: op korte termijn of pas op een later moment. Wij nodigen jou en je kind dan uit voor een gezondheidsonderzoek. Bij de uitnodiging ontvang je ook een vragenlijst om vooraf in te vullen. Heb je zelf vragen? Dan kun je deze uiteraard ook met de jeugdarts bespreken.

Gezondheidsonderzoek in groep 1-2

Jij en je kind krijgen een uitnodiging voor een gezondheidsonderzoek bij de jeugdarts. We sturen naast de uitnodiging ook een vragenlijst om een goed beeld te krijgen van de gezondheid van je kind. De jeugdarts kijkt naar de gezondheid, ontwikkeling en groei van je kind. Verder vindt een motoriekonderzoek en een gehoor- en ogentestplaats. En we praten over eten, zindelijkheid, slapen, opvoeden en het gedrag van je kind. 

10 of 11 jaar oud

Als je kind 10 of 11 jaar oud is, ziet de jeugdarts je kind weer. De jeugdarts kijkt dan naar de gezondheid, ontwikkeling en groei van je kind en bekijkt de rug/houding. Verder vindt een gehoor- en ogentestplaats. Je kind mag altijd het ondergoed aanhouden. Daarnaast praten we over voeding, slapen, gedrag en opvoeding. 

Tweede klas voortgezet speciaal onderwijs

We nodigen je kind uit voor een gezondheidsonderzoek als hij of zij in de tweede klas van het voortgezet speciaal onderwijs zit. Ook dan bekijken we de groei, houding, ogen en oren van je kind. We praten over de gezondheid en ontwikkeling van je kind en uiteraard kun je vragen die je hebt hier stellen.

Stel ons je vraag

Velden gemarkeerd met een sterretje ( * ) zijn verplicht

Contact met team Jeugdgezondheid

Het team Jeugdgezondheid behandelt vragen over kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar. Neem voor kinderen in de leeftijd 0-4 jaar contact op met het consultatiebureau in jouw woonplaats.

Toestemming voor het opslaan van gegevens *

Contact

Bekijk alle instellingen waarmee de GGD samenwerkt. Je kunt contact opnemen met het team Jeugdgezondheid van de GGD.

Jeugdgezondheid in jouw buurt

Bezoek ook

Misschien is deze informatie interessant voor je.

Mijn kinddossier Vaccinaties jeugd