• Start
  • Nieuwsbrief GGD - juni 2015

Nieuwsbrief GGD - juni 2015

GGD Noord- en Oost-Gelderland - wat houdt ons bezig?

 

Gebruik van vragenlijsten

>> Vragenlijsten helpen bij deze taak en geven de mogelijkheid om gericht in te gaan op signalen en vragen van ouders en jeugdigen. Net als de meeste JGZ-organisaties, gebruiken ook wij vragenlijsten. 
Discussies en artikelen als deze volgen wij met interesse. Zij zorgen ervoor dat we aandacht blijven houden voor het aansluiten bij behoeften van ouders en jongeren in relatie tot onze manier van werken.Nieuw op het Kompas Volksgezondheid

>> Sinds kort vindt u op de gemeentelijke pagina’s links naar landelijke sites met gemeentelijke informatie: de gemeentelijke gezondheidsprofielen van het RIVM en de website www.waarstaatjegemeente.nl.  
Bent u geïnteresseerd in een nadere uitleg over of analyse van de gezondheidsgegevens? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 
Evaluatiebureau Publieke Gezondheid


>> Ook dichter bij huis bestaan dergelijke initiatieven, bijv. het project 'Beleef Mee' van gemeente Apeldoorn. Het Evaluatiebureau onderzocht de deelname aan dit project en de succes- en verbeterpunten. Meer weten of het rapport downloaden? Kijk op www.evaluatiebureau.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Veel animo voor ondersteuningsronde 2015 Gezonde School 

>> Aan 54 scholen uit de regio is (een deel van) de aanvraag toegekend. Scholen die liggen in een aandachtswijk, onderdeel uitmaken van een JOGG gemeente en/of de intentie hebben om een Gezonde School vignet te behalen kregen voorrang. De komende maanden leggen de Gezonde Schooladviseurs van de GGD contact met de scholen om de ondersteuning vanuit de
GGD vorm te geven. Scholen die een afwijzing op advies op maat hebben gehad, worden ook benaderd (vanuit de basisdienstverlening).

Sinds 2012 hebben scholen in vier verschillende rondes extra ondersteuning kunnen aanvragen voor het werken aan een gezonde leefstijl bij hun leerlingen. In totaal hebben in heel Nederland 1775 scholen een aanvraag gedaan. Dit ondersteuningsaanbod (2015) is mogelijk gemaakt door extra financiering van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Voor meer informatie: www.gezondeschoolnog.nl


Moeder-dochter avonden Epe groot succes

>> Vanuit de gemeente en het jongerenwerk zijn verschillende zorgwekkende signalen opgevangen over o.a.  overmatig alcoholgebruik onder jongeren, maar ook over omgangsnormen op het internet. Tijdens deze avonden hebben we met moeders en dochters over deze onderwerpen gepraat. De avonden zijn zeer succesvol geweest, onder andere door een hoge opkomst en veel positieve reacties van deelnemers en professionals.