Kindermonitor 2017

De Kindermonitor is een grootschalig vragenlijstonderzoek onder ouders van 0-12 jarige kinderen in de regio Noord- en Oost-Gelderland.

Wat is het?

Wij vragen ouders om een digitale vragenlijst in te vullen over de gezondheid, leefstijl en welzijn van hun kinderen, maar ook over de opvoeding, sociale- en fysieke omgeving. 

Waarom?

Het doel van het onderzoek is inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie, opvoeding en leefstijl van de kinderen in de regio. De GGD werkt in opdracht van de gemeenten in de regio. Gemeenten zijn door de Wpg (Wet publieke gezondheid) verplicht om te zorgen voor de gezondheid van hun inwoners. Om dit goed te kunnen doen, is inzicht nodig in de gezondheidssituatie. De gemeente gebruikt de resultaten van het onderzoek onder andere om gezondheidsbeleid en jeugdbeleid te ontwikkelen.

Wanneer wordt het onderzoek uitgevoerd?

In september/oktober 2017 ontvangen ouders via scholen of de JGZ-organisaties voor de 0-4 jarigen een mail met een link naar een digitale vragenlijst.

Wanneer zijn de resultaten bekend?

In de loop van 2018 worden de resultaten bekend gemaakt via de lokale pers en deze website. Ook scholen stellen we van de resultaten op de hoogte evenals onze samenwerkingspartners Icare, Vérian, Yunio en CJG Apeldoorn.

Wij voeren de kindermonitor uit samen met Icare, Vérian, Yunio en CJG Apeldoorn. Ook werken wij samen met de andere GGD’en in Oost-Nederland.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Inge Bos, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..