• Start
  • IkPas: 30 of 40 dagen zonder alcohol

IkPas: 30 of 40 dagen zonder alcohol

Vanaf woensdag 1 maart 2017 start de actie Ik Pas. Iedereen kan zich nu inschrijven via www.ikpas.nl/aanmelden en deelnemen aan 30 of 40 dagen geen alcohol drinken. GGD Noord- en Oost-Gelderland, IrisZorg en Tactus ondersteunen deze actie in de regio. Doen uw medewerkers ook mee?

Waarom meedoen?

Iedereen kan een andere reden hebben om mee te doen. De winterkilo’s bestrijden, vasten na het carnaval, een uitdaging aangaan, een goed voorbeeld zijn voor je kinderen, het goed vinden voor je gezondheid of een vastgeroest patroon van regelmatig alcohol drinken doorbreken.

Wat levert het mij op?

Deze uitdaging maakt je bewust van de rol van alcohol in je leven. Na deelname aan IkPas maak je waarschijnlijk een meer bewuste keuze wanneer je wel of geen alcohol drinkt. Deelnemers van vorig jaar voelden zich tijdens IkPas fitter, sliepen beter en vielen af. Ook bleek dat deelnemers 6 maanden na deelname nog steeds minder alcohol dronken dan voor hun deelname.

Wat doen GGD Noord- en Oost-Gelderland, Tactus en IrisZorg?

Veel organisaties zoals apotheken, huisartsen, jongerenwerk en bibliotheken is informatie gestuurd over de actie en hoe mee te doen, met poster en/of flyer. Deelnemers ontvangen in de actieperiode een regionale nieuwsbrief met informatie en tips.
Neem voor meer informatie contact op met Anne van Beek, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeenteraad

Vorig jaar vond IkPas ook plaats en hebben raadsleden van enkele gemeenten deelgenomen, om deelname van burgers te bevorderen of het onderwerp op de agenda te plaatsen. Mocht u deel nemen, kunnen wij – als u dat wilt – hieraan aandacht besteden.